Interviu #4 – Diana

Mi-era dor de interviurile astea sensibile! Şi de persoanele sensibile, care răspund deschis, sincer şi cu nerăbdare întrebărilor acestui interviu. Un interviu foarte bun pentru care îi mulţumesc autorului.

De data asta, Diana a fost curioasă şi s-a lăsat “pradă” unei plimbări prin viaţă. Nu obişnuiesc să descriu persoana intervievată, pentru că e mult mai captivant şi plăcut să o descoperi citind răspunsurile la întrebări. Vă promit că o să vă placă! E plin de sensibilitate şi.. eu am lăcrimat şi zâmbit (zâmbetul ăla tâmp al unui copil care primeşte o jucărie nouă) de câteva ori.

Enjoy!

Dă play şi citeşte.

Eu: Ce faci ca să îți câștigi existența?

D: Ca să îmi câștig existența muncesc. Cred că e cel mai banal răspuns; dar totuși, pe de alta parte consider că nu am ajuns în etapa în care să îmi câștig existența pe bune. Asta o să se întâmple în momentul în care voi fi pregatită pentru asta, fizic, psihic, intelectual. Până la urmă, de-aia am intrat în horă cu 2 facultăți.

Eu: Pe cine iubești?

D: În sensul de iubire care implică atracție iubesc o singură persoană, care îmi împărtășește sentimentele până la epuizare; cred că e prima dată când iubesc și sunt mai mult decât sigură ca va fi și ultima. Pentru celelalte sensuri ale iubirii… Îmi iubesc familia și prietenii ca pe o parte din mine.

Eu: Ai destui bani?

D: Bani… Nu am destui pentru ce mi-aș dori să am, dar am destui pentru o tânără studentă. Toate la timpul lor. Nu le plâng lipsa decât în momentele de maximă disperare.

Eu: Ești sănătoasă?

D: Consider că am o gândire sănătoasă, o inimă și un suflet sănătos. Pentru toate celelalte… E nevoie de mastercard :))

Eu: Crezi că ești o persoană bună?

D: Da, cred că sunt o persoană bună. Pentru că nu de puține ori îi pun pe ceilalți înaintea eului, nu de puține ori mă gândesc la cum l-aș putea afecta pe cel de lângă mine înainte de a lua o decizie, de foarte puține ori sunt egoistă.

Eu: Ce vârstă ai?

D: Din păcate, deși am 21 de ani, mă simt cu ceva ani mai în vârstă. Habar nu am de ce. Poate pentru că circumstanțele m-au obligat să fiu altfel.

Eu: Cine e prietenul tău cel mai bun?

D: Nu pot să fac diferențe între prietenii mei. Sunt foarte puțini, dar buni. Însă pot vorbi despre partenerul meu, care înainte de orice, îmi e prieten, frate, tată. Îl pot descrie într-un singur cuvant și cu asta spun tot: Există!

Eu: Care e visul tău din copilărie?

D: Visul meu din copilărie era să mă fac avocat; nu mi s-a îndeplinit, m-am convins pe măsura ce am crescut de faptul că nu asta e ceea ce mi-ar plăcea să fac. Dar am rămas în același mediu, mediul juridic.

Eu: Cât de des râzi?

D: Sunt undeva la mijloc. Râd în medie de 10 ori pe zi, într-o zi normală. Există și zile în care precipitațiile de râsete cad în cantități nemăsurate, dar și zile în care uit să rad. Totuși, zambetul nu iartă nicio zi din viața mea.

Eu: Ce te face să zâmbești?

D: Doar să ma uit în ochii partenerului meu, glumele piperate ale mamei, care deși mă scot din sărite îmi zmulg câte un zâmbet, un mesaj primit fără niciun motiv de la unul din prietenii mei, pisicile, melodia preferată, soarele, marea (magnetul meu de zâmbete), gestul prietenului meu de a se juca de fiecare dată când reușesc să îl aranjez perfect, cu părul meu, o pereche de pantofi Stiletto, florile.

Eu: Cine ți-e cel mai periculos dușman?

D: Eu! Eu sunt cel mai periculos dușman al meu, ori de câte ori îmi permit. Viața mea în sine este o poveste despre cum pot fi eu, pentru mine, înger și demon.

Eu: Unde locuiești?

D: Exact în acest moment, la ora 22:00, locuiesc singură, în oraș, la Piață Victoriei. Însă nu e acasă. Acasă e unde sufletul meu e. Ai mei, iubitul meu și Muffin.

Eu: Crezi că ești puternică?

D: Cred că pot fi puternică, ori de câte ori vreau să fiu puternică. Mi-am demonstrat-o de atâtea ori. Puternic pentru mine înseamnă anduranță, inteligența de a face diferența, forța de a ierta.

Eu: Care e cel mai important lucru pe care l-ai făcut până acum?
D: Am intrat la Drept și asta mi-a schimbat viața în cel mai frumos sens posibil.

Eu: Care e cel mai stupid lucru pe care l-ai făcut până acum?

D: Ohoo ;)) am făcut lucruri stupide la viața mea. Cel mai stupid și simpatic în același timp a fost realizat atunci când, în încercarea de a-i comanda cadoul iubitului meu de ziua lui, la finalizarea comenzii am notat numărul lui de telefon. Și da, l-au sunat pentru confirmare :))

Eu: Te iubești?

D: Mă plac și sunt pe drumul cel bun spre a mă iubi.

Eu: De ce îți este cel mai frică?

D: De mine :)) după cum am spus, sunt cel mai mare dușman al meu și de multe ori, involuntar, mi-am făcut singură rău.

Eu: Care e cuvântul tău favorit?

D: Pat. :)) în plus, se regăsește în atât de multe cuvinte care pot exprima ceea ce simți în legătura cu orice.. SimPATic, antiPATic…

Eu: Când ai plâns ultima oară?

D: De fericire plâng foarte des. De furie, neputință, revoltă…Azi.

Eu: Care e cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla chiar acum?

D: “Iubito, coboară”. Și a dispărut oooorice din jurul meu.

Eu: Care e cel mai groaznic lucru care ți s-ar putea întâmpla chiar acum?

D: Orice lucru negativ legat de familie, prieteni, iubit.. Drumul meu îl constituie ei.

Eu: Imaginează-ți persoana ta peste 5 ani de acum.

D: 10 kg în minus, o tăbliță la intrarea în birou pe care să scrie “Notar public Colea Diana”, o excursie cu ai mei la Paris și un copil minunat.

Eu: Regreți ceva?

D: Absolut nimic. În viață nimic nu e întâmplător. Lucrurile se întâmplă pentru că trebuie să se întâmple.

Eu: Care-i primul lucru pe care îl faci dimineața?

D: Din păcate, verific telefonul :)) asta e. Lumea se schimbă, iar noi fără să ne dăm seama ne adaptăm.

Eu: La ce te gândești înainte să te culci?

D: La casa mea, în care urmează să mă mut. E unul dintre cei mai mari pași din viața mea.

Eu: Care e cel mai înalt punct în care ai fost vreodată?

D: În vârf de munte, cu atv-ul. Mi-a fost frică, dar în același timp îmi exploda inima de fericire și de frumos.

Eu: Dacă ar fi un lucru în viața ta pe care l-ai schimba chiar acum, care e acela?

D: Aș schimba lumea în care trăiesc. Sună a clișeu, știu. Dar tot ce e în jur mă afectează, pozitiv sau negativ. De fapt, cred că aș schimba proporția. Trebuie să existe și rău, e legea firii.

Eu: Ce te face mândră?

D: Mă simt mândră de mine ori de câte ori reușesc ceea ce îmi propun, chiar dacă pe moment pare imposibil.

Eu: Sumează-ți viața într-o propoziție. Dacă în următoarele 10 secunde viața ta s-ar sfârși, cum ți-ai descrie-o?

D: Nu există propoziție care să reunească multitudinea de persoane întâlnite, trăiri, ambiții, dorințe din viața mea.

Eu: Spune care e lucrul care te enervează cel mai mult.

D: Traficul, minciuna, falsitatea. Sunt 3, știu. Dar toate ocupă locul 1 în top.

Eu: Care este întrebarea ta nr. 1 pentru Dumnezeu?

D: “Nu o să mi-i iei prea repede, nu?!” Pentru că pentru mine, persoanele câștigă detașat în fața oricăror altor lucruri.

Eu: Ai secrete?

D: Am secrete. Nu știu de ce… Poate pentru că noi în general avem tendința de a ascunde anumite lucruri de ceilalți. De teamă, din dorința de a ajuta, pentru a face surprize :))

Eu: Ce te face să râzi?

D: Ce mă face să râd… 🙂 hmmm… Sunt multe lucruri care declanșează în mine o exteriorizare fantastică. :)) de multe ori râd de mine însămi, de porumbeii care îmi scapă fără să vreau.

Eu: Ești fericită?

D: Da.

  Mulţumesc, Diana. Pentru timp, încredere, sinceritate şi frumos. 

P.S. Melodia de la începutul postării este dedicată Dianei şi iubitului ei.

Scrie un comentariu