Cu Sunny cred totul e predestinat să fie o surpriză. Atât plăcută, cât și foarte neplăcută. Și când am avut în gând articolul ăsta, cu siguranță voiam să vă vorbesc doar despre surprize plăcute.

O să încep totuși într-o notă pozitivă. Pe 23 decembrie, Ionuț m-a surprins când l-a adus acasă pe Sunny, care inițial a purtat numele de Sara pentru câteva săptămâni, pentru că ni se spusese că este femelă. Numele lui actual (și sperăm definitiv) este inspirat de personajul principal al serialului Into the Badlands al televiziunii AMC.

O altă surpriză a fost apetitul lui. Pisoiul ăsta plângea din tot sufletul atunci când ne vedea că ne pregătim să-i punem mâncare în bol, mai, mai că ar fi stors și-o lacrimă dacă îi era la îndemână această opțiune. Și în continuare mănâncă cu poftă, deși treptat s-a mai calmat, probabil obișnuindu-se cu programul pe care i l-am făcut.

Cea mai plăcută surpriză a fost caracterul lui. Se știe că prin natura lor, pisicile nu sunt la fel de iubitoare precum sunt câinii, de exemplu. Însă cred că până nu ajungi să ai efectiv o felină nu știi cum e de fapt. Scofield a fost un pisoi tare cuminte și afectos, deși caracterul lui bate spre antisocial. Scofield tinde să-și exprime iubirea față de noi când are chef, însă cu străinii e ceva mai retras, ba chiar speriat. Cu Sunny lucrurile stau cumva la polul opus. Desigur, are momente când preferă să fie lăsat în pace, dar 80% din timp vine și ne linge, toarce, se ghemuiește la noi în brațe, ceva de vis. E o bucurie mai ales în anotimpul ăsta rece, căci funcționează ca un radiator viu. 😀

Și-apoi urmează ziua de azi, 13 februarie, când Sunny a vomitat de dimineață — ceea ce cu Scofield nu s-a întâmplat niciodată. Am observat că vomase pur și simplu mâncare, inclusiv câteva boabe pe care nu le-a mestecat. Și una dintre posibilele cauze în voma la puii de pisică este faptul că înfulecă. Am curățat pățania, iar apoi am ieșit afară pentru vreo jumătate de oră, timp în care el a mai vomat puțin. Nu s-a mișcat din pătuțul lui nici când am intrat în casă, nici când m-am tot mișcat încolo și încoace ca să curăț și să strâng atât după el, cât și după Scofield — care s-a gândit că-i o idee bună să-și facă treburile pe podeaua din baie.

L-am luat în brațe, încercând să-l alin și să-l las să doarmă lângă corpul meu, când am simțit că e foarte fierbinte și că tremură. Inițial am crezut că toarce, dar de fapt tremura. Nu vă mai zic ce panică a fost pentru că oricum n-o s-o pot descrie destul. Odată ajunsă cu el la veterinar mi s-a confirmat că are febră și chiar febră mare, așa că au fost

nevoiți să-l interneze. Scriu rândurile astea așteptând telefonul medicului prin care să-mi spună că pot să merg să-l iau acasă. Am fost sunată mai devreme ca să-mi spună că febra începe să-i scadă și că probele de sânge au ieșit ok.

O poală de bani, da, asta gândim toți. Pentru că în jurul banilor se învârte toată viața noastră, din păcate. Însă odată ce decizi să iei un suflet pufos lângă tine, îți asumi totul. Și faci ce e mai bine pentru el fără să te gândești de 2 ori. Nu știu cum o să fiu când o să am copii, dar zile ca cea de azi mă usucă psihic.

 

Live updates on my InstaStory.

One thought on “Sunny update: surprize după surprize”

Let me know you think - add a comment below!